Noortje Braat

Muziek en theater, creëert en voert uit

Boezem

Samen met Claudia Valenzuela (viool) en Huub van de Velde (contrabas) vorm ik een nieuw trio: BOEZEM. Speciaal opgericht voor een bijzonder evenement in de Groene Kathedraal. Wij wonen ieder enkele honderden meters van elkaar en ‘ons veld’ in Almere-Oosterwold ligt op een steenworp afstand van de Groene Kathedraal. Dit Land Art-kunstwerk werd begin jaren ’80 ontworpen en gemaakt door de kunstenaar Marinus Boezem. Het is heerlijk om alleen de straat uit te hoeven fietsen om samen te repeteren! We werken toe naar een energiek buitenconcert op zondag 27 maart, tijdens ‘de Groene Kathedraal verWarmt’. En wie weet wat daarna nog komt!

De naam van ons trio is uiteraard een eerbetoon aan de kunstenaar in wiens monumentale werk wij ons debuut beleven. Een kunstwerk (opgebouwd uit populieren, naar de plattegrond van de kathedraal van Reims), dat vanaf het begin een ijkpunt en landmark is geweest, sinds de eerste ontwikkelingen van Oosterwold. Voorts is een boezem een gebied in de polder waarin overtollig water wordt opgeslagen. Daar hebben we hier allemaal mee te maken! Verder zijn boezems een deel van het hart, of het verwijst naar de borst van de mens; daar waar het hart zit en vanuit waar we vioolspelen en zingen! En dan heb je natuurlijk ook nog de boezemvrienden. Genoeg redenen om dit fraaie woord als naam te kiezen.

Kom je luisteren 27 maart? Leuk! Je krijgt er dan een speciale luister-warming-up bij door Marzièh Reyhani.

Claudia geeft trouwens ook vioolles in Oosterwold, je kunt haar vinden op: 

https://www.vioollesalmereoosterwold.nl 

Meer over de workshops van Marzièh in Oosterwold is hier te vinden:

http://www.klankatelier.nl/home/1